Opis
- Produkowane w 100% z orzechów arachidowych
- Bez dodatku soli
- Bez dodatku cukru
- Nie zawiera oleju palmowego
OstroVit 100% Masło Orzechowe 1000g
OstroVit 100% Masło Orzechowe 1000g to produkt wytwarzany w 100% z orzeszków ziemnych. Jest wolny od soli, cukru i oleju palmowego. Orzechy arachidowe, znane również jako orzechy ziemne, są bogate w białko, co czyni je wartościowym składnikiem diety. OstroVit dba o najwyższą jakość swoich produktów, a orzechy są mielone i przechowywane w niskiej temperaturze, co pozwala zachować cenne kwasy tłuszczowe omega 3-6-9. Masło orzechowe OstroVit to idealny wybór dla smakoszy oraz źródło wielu cennych składników odżywczych.
Właściwości masła orzechowego OstroVit 100%
- Łatwo przyswajalne białko – doskonałe źródło wysokiej jakości białka, które jest łatwo przyswajalne przez organizm.
- Bogactwo zdrowych tłuszczy – zawiera jednonienasycone i wielonienasycone tłuszcze, korzystne dla zdrowia serca.
- Dla osób aktywnych fizycznie – idealne dla sportowców i osób z wysokim zapotrzebowaniem na kalorie.
- Wegańskie i wegetariańskie – doskonałe źródło mikro- i makroskładników dla wegan i wegetarian.
- Baza składników mineralnych – zawiera ważne minerały, wspierające zdrowie i kondycję.
Jakość potwierdzona laboratoryjnie
Dbając o zdrowie Klientów, OstroVit regularnie testuje produkty w niezależnym, akredytowanym laboratorium, aby zapewnić i utrzymać ich najwyższą jakość.
Sposób użycia
Spożywać w zależności od zapotrzebowania.
Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w temperaturze 15-25°C, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Składniki
Orzeszki ziemne prażone 100%.
Produkt może zawierać inne orzechy, mleko (łącznie z laktozą), soję, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki i ryby.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na porcję | % RWS* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2638 kJ / 637 kcal | 660 kJ / 159 kcal | 8% |
Tłuszcz: | 52 g | 13 g | 19% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7 g | 1.8 g | 9% |
Węglowodany: | 9.6 g | 2.4 g | 1% |
– w tym cukry | 4.4 g | 1.1 g | 1% |
Białko | 29 g | 7.3 g | 15% |
Sól | 0.01 g | < 0.01 g | – |
*RWS – Referencyjna wartość spożycia