Promocja!

Orzech włoski naturove 750g

31,92 

Znakomite pod względem smakowym i niesamowite pod względem zdrowotnym orzechy włoskie. Źródło błonnika i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dodatek do ciast i deserów, ale również do kuchni wytrawnej.

Sprawdź inne bakalie i orzechy od naturove.

Na stanie

Opis

Orzechy włoskie to bogate w białko i zdrowe tłuszcze owoce drzewa z gatunku orzechowatych. Źródło witamin i wartościowych składników odżywczych. Zawierają olbrzymią liczbę nienasyconych kwasów tłuszczowych, kwas foliowy i kwasy omega-3 oraz omega-6.

Witaminy i pierwiastki śladowe

W orzechach włoskich można znaleźć witaminę E, l-argininę oraz magnez, potas, żelazo, fosfor i wapń. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego reguluje prawidłowe działanie jelit.

Właściwości odżywcze

Wartość odżywcza Zawartość w 100g Zawartość w 20g
Wartość energetyczna 654 kcal 130 kcal
Tłuszcz 65,2 g 13 g
– w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6,1 g 1,2 g
Węglowodany 13,7 g 2,7 g
– w tym cukry 2,6 g 0,5 g
Błonnik 6,7 g 1,3 g
Białko 15,2 g 3 g
Sól 0,05 g 0,01 g

Właściwości zdrowotne

Niski indeks glikemiczny (ID=15) czyni orzechy włoskie przystępnymi dla osób z problemami cukrzycowymi. Pokaźna ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6 chroni układ krążenia. Kwas lanolinowy wzmacnia układ nerwowy, fosfor poprawia pracę mózgu, a cynk poprawia cerę, włosy i paznokcie. Orzechy włoskie mają w sobie dużo witamin A, B, C i K. Kwasy nienasycone regulują poziom cholesterolu.

Orzechy włoskie mogą być stosowane w profilaktyce osteoporozy, cukrzycy i choroby Alzheimera. Działają przeciwzapalnie i przeciwzakrzepowo. Orzechy doskonale uzupełniają diety restrykcyjne.

Informacje dodatkowe

Waga 0,76 kg
EAN

5904555605176

Linia

naturove

Producent

Typ

orzechy i bakalie

Zastosowanie

zdrowa przekąska